Ben jij al Kynologisch Instructeur, opgeleid door één van de door het CKI geaccrediteerde opleidingen?
En wil je je droom waarmaken om gedragstherapeut te worden, zónder eerst ook alle fysieke lesdagen van module 1 t/m 5 op locatie in Barneveld bij Annorlunda te volgen? Dat kan vanaf januari 2021!

Als Annorlunda leiden we gedragstherapeuten anders op dan onze collega-onderwijsinstituten. Annorlunda betekent niet voor niets in het Zweeds: “anders”. Dat betekent ook dat we geen vrijstellingen verstrekken voor de basis van de gedragstherapie, die ook opleidt tot kynologisch instructeur.

Maar; als je al het diploma Kynologisch Instructeur hebt én je ruime praktijkervaring (zie hieronder bij voorwaarden), denken we dat we je in een voorbereidingstraject klaar kunnen stomen voor de vier modules die vervolgens opleiden tot gedragstherapeut. Volgens de visie en de ideeën van Annorlunda.

Online leren en in het klaslokaal

Dit voorbereidingstraject bestaat uit een combinatie van online leren, waarbij je je voorbereid op in totaal zes praktijkdagen. Hierin gaan we verder in op de aangeboden online lesstof, wordt je kennis getoetst en kun je uitgebreid met klasgenoten en docenten van gedachten wisselen. Omdat je niet alleen leert van het ‘stampen’ van leerstof, maar vooral ook van de interactie met anderen en het bespreken en bediscussiëren van de theorie.

Start gedragstherapie juni 2021

Na afloop van dit voorbereidingstraject, kun je in juni 2021 starten met module 8. Dit is de eerste module die zich richt op de gedragstherapie. De inhoud van deze modules is in principe hetzelfde als voor groepen die niet het voorbereidingstraject gevolgd hebben. Dit kan nog aangepast worden, aangezien we in januari starten als pilot-groep. Als in de praktijk iets anders werkt dan we nu voorzien, kan het gewijzigd worden.

Voorwaarden

Niet iedereen kan zich inschrijven voor dit voorbereidingstraject. De voorwaarden zijn als volgt:

  • Aantoonbaar in het bezit zijn van een diploma Kynologisch Instructeur van O&O, Tinley Academie, HACR, Martin Gaus Academie, DogVision of Kynotrain
  • Doorlopende ervaring in het lesgeven met een minimale duur van honderd uur gedurende één jaar met een maximale onderbroken periode van drie jaar, aan te tonen met een referentie van de betreffende hondenschool.
  • Minimaal MBO 4-niveau

Handig om te weten

  • Je krijgt GEEN diploma Kynologisch Instructeur van Annorlunda. Dat ben je immers al.
  • Na aanmelding volgt nog een persoonlijk gesprek. Hierin bekijken we verder of je aan de minimale voorwaarden van toelating voldoet. Dit gesprek vindt in principe in november plaats.
  • Voor de online lessen is enige digitale handigheid wel prettig. We maken gebruik van een makkelijk te gebruiken online leeromgeving, maar als je het lastig vindt om dingen online te doen is deze leerweg niet geschikt voor je.
  • De lesdagen op locatie in Barneveld zijn op een donderdag.
  • Kijk voor meer informatie over de gedragstherapie-modules, die je na dit voorbereidingstraject gaat volgen, hier.

Onderwerpen die in het voorbereidingstraject aan bod komen zijn:
* Ethologie
* Leerprincipes
* Angst
* Agressie
* Stress
* Dominantie
* De theorie achter de methodes lure&reward, BAT, SATS en clickertraining
* De andere kant van de lijn: pedagogiek

Docenten:
Erica Bokelmann
Monique Bladder

Leeftijd/niveau:
18 jaar of ouder, MBO4

Aanwezigheid:
In dit voorbereidingstraject wordt je geacht alle lesdagen op locatie aanwezig te zijn

Duur:
* online lesprogramma, met videolessen maar ook opdrachten en oefeningen
* 6 lesdagen (donderdag), van 09.30 tot 17.00 uur op:
– 7 januari
– 28 januari
– 11 februari
– 11 maart
– 22 april
– 29 april

Op 3 juni 2021 kun je starten met module 8 (als je het voorbereidingstraject voldoende afgerond hebt). Aanmelding daarvoor kan tijdens het volgen van het voorbereidingstraject

Locatie:
Wencopperweg 18 in Barneveld

Inclusief:
Koffie, thee en handouts

Prijs:
€ 1400 excl. btw (21%)
(€200,- aanbetaling bij aanmelding, rest zes weken voor aanvang module. Als na het persoonlijk gesprek blijkt dat je niet voldoet aan de voorwaarden, krijg je vanzelfsprekend je aanbetaling terug. )

Aanmelden kan door middel van een aanbetaling van € 200,-
Heb je vragen voordat je je wilt aanmelden? Mail ons dan!