Module Voedingsadviseur gericht op gedrag en training

Als instructeur of gedragstherapeut krijg je vaak te maken met vragen over voeding. Je krijgt honden in de les of in je praktijk met huid en vachtproblemen, pijnklachten, maar ook opgroeiende honden. En vooral eigenaren die door de bomen het bos niet meer zien wat de voeding betreft. Je lees op internet zo veel verschillende verhalen en iedereen lijkt er een andere mening op na te houden. Er zijn duizenden soorten hondenvoeding en maar zo weinig mensen die ze van elkaar kunnen onderscheiden. Die weten wanneer ze welke voeding het beste kunnen gebruiken, of welke soort voeding voor welke hond geschikt is. 

Omdat hondenschool-instructeurs en gedragstherapeuten een heel specifieke doelgroep hebben, met ook specifieke vragen en problemen, is de module “Voedingsadviseur gericht op training en gedrag” ontwikkeld. Docent is Lotte Botter. Ze leidt al een aantal jaren voedingsdeskundigen op en is gastdocent in module 5.

Het doel van deze trainingsmodule is ervoor te zorgen dat je zelfstandig aan de slag kunt en je klanten goed kunt ondersteunen met voeding gerelateerde problemen en vragen. Na deze module kun je adviseren welke voeding passend is voor de specifieke hond. Je leert antwoord te hebben op lastige vragen, je weet welke voedingstrends er zijn. Ook kun je symptomen van een aantal gevaarlijke aandoeningen herkennen en verantwoord doorsturen indien nodig.

Onderwerpen die aan bod komen:
1. Hond, evolutie, soort, herkomst en hond, voeding en spijsvertering
2. Voeding: ingrediënten, kwaliteit en productie. Wat is er op de markt?
3. Voeding: Eiwitten, vetten koolhydraten. Wat zijn ze en wat doen ze?
4. Resultaat: Voeding voor diverse leeftijden en rassen uitzoeken, voeding adviseren. Hoe vaak? Hoe aanbieden?
5. Bijvoeding, training en voedselverrijking. Jij als trainer.
6. Pups en opgroeien. Eigenaren begeleiden
7 en 8. Pathologie.  Voeding gerelateerde problemen herkennen en  ondersteunen. Huid, darmen en allergie. Anorexia, angst en agressie. Eliminatiedieet juist inzetten.

Docent:
Lotte Botter

Toelatingseis/niveau:
* MBO4
* De module is specifiek gericht op hondenschool-instructeurs en/of gedragstherapeuten. Er wordt geen eis gesteld aan je opleiding hiervoor. Als je niet in de praktijk les geeft of eigenaren begeleidt, is een andere opleiding van Lotte meer aangewezen en verwijzen we je graag door naar Lotte’s Logica.

Vrijstelling:
Niet mogelijk

Duur:
Acht lesdagen + examendag van 09.30 – 17.00 uur, een keer in de twee weken op donderdag
Ga uit van 1-2 uur zelfstudie per week (afhankelijk van je voorkennis en opleidingsniveau)

Lesdata:
– 21 januari 2021
– 4 februari 2021
– 18 februari 2021
– 4 maart 2021
– 18 maart 2021
– 1 april 2021
– 15 april 2021
– 29 april 2021
– 13 mei 2021

Locatie:
Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum
Wencopperweg 18 in Barneveld

Inclusief:
Koffie/thee, eenvoudige lunch en hand-outs

Prijs:
€ 1390 (excl. btw). Na aanbetaling van € 200 bij aanmelding, betaling in vier maandelijkse termijnen vanaf 10 december 2020.
Bij betaling in één keer, ontvang je € 50 (excl. btw) korting!

Er is maximaal plek voor 15 cursisten!

Lees hier de algemene voorwaarden voordat je je aanmeldt.