Ben jij hondenschool-instructeur (in opleiding)?
En wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied als hondenprofessional?
Kom dan naar het 2e Hondenschool-Instructeurs Congres (afgekort HIC) op zaterdag 22 augustus 2020!

Gevolgen van de corona-maatregelen

We zijn blij te kunnen melden dat het HIC ondanks de corona-maatregelen door kan gaan! In samenwerking met het Schaffelaar Theater is het gelukt om zodanige aanpassingen te doen dat we tóch een dag lang jou als instructeur kunnen informeren. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen en regelgeving!

Omdat de mogelijkheden tot ‘lijfelijke aanwezigheid’ sterk beperkt zijn, hebben we besloten dat je ook online deel kunt nemen aan het HIC! Vanzelfsprekend tegen een gereduceerde prijs (€ 47,- excl.btw)
. De inschrijving voor de ‘lijfelijke aanwezigheid’ is nu gesloten!

De volgende sprekers over onderwerpen waar jij als instructeur gelijk iets mee kunt:

Monique Bladder

Monique is gedragstherapeut (Postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en één van de twee hoofddocenten van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Tijdens het HIC bespreekt ze het controversiële onderwerp dominantie. Veel eigenaren gebruiken het, maar hoe leg je als instructeur nu uit wat er wel en niet klopt? Wat zijn de nieuwe inzichten over dit onderwerp en hoe kun je veelgestelde vragen die gaan over dominantie goed beantwoorden?

Liselot Boersma

Liselot heeft het postgraduaat Companion Animal Behaviour and Welfare afgerond. Ze is gedrag- en welzijnsdeskundige. Voor Annorlunda verzorgt Liselot lesdagen over welzijn van de hond én het welzijn van de eigenaar. Op het HIC gaat haar lezing onder meer over de vraag wat hondenwelzijn eigenlijk inhoudt en hoe je de meest recente kennis hierover op een praktische manier kunnen toepassen op een hondenschool.

Erica Bokelmann

Erica is gedragstherapeut (postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en hoofddocent van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Op het HIC bespreekt ze de voors en tegens van iets waarvoor een heleboel eigenaren naar de hondenschool komen: spel tussen honden tijdens de cursus. Is het verstandig? Zo ja, waarom en hoe? Zo nee, waarom niet en hoe leer je eigenaren dan het nodige over spel?

Suze Steenbergen

Suze heeft jarenlange ervaring met hulp aan honden uit het buitenland en het adviseren en samenwerken met binnen- en buitenlandse organisaties die hierbij betrokken zijn. Op het HIC vertelt ze over de achtergronden van ‘de buitenlandse hond’ en hoe je als instructeur eigenaren van buitenlandse honden kunt ondersteunen in het proces van zich aanpassen aan onze samenleving.

Sam Turner

Sam Turner is etholoog en instructeur. Balans en coördinatie en clickertraining zijn haar specialismen. Voor Annorlunda verzorgt ze onder meer de lessen over clickertraining. Op het HIC gaat ze dieper in op clickertraining. Dat is namelijk meer dan “alleen maar” met een clicker in je hand op dezelfde manier als altijd je hond trainen. Waarin zitten de verschillen en waarom zijn die belangrijk?

Programma

09.00 – 09.30 uur: ontvangst
09.30 – 09.45 uur: Opening
09.50 – 10.50 uur: “Wat vertel je je cursist over dominantie bij honden?” – Monique Bladder
10.50 – 11.20 uur: pauze
11.20 -12.20 uur: “Dat kan welzijn” – Liselot Boersma
12.20 – 13.20 uur: lunch
13.20 – 14.20 uur: “De ‘buitenlandse’ hond op de hondenschool” – Suze Steenbergen
14.25 – 15.25 uur: “Honden samen laten spelen tijdens de cursus; waarom wel/niet?” – Erica Bokelmann
15.25 – 15.55 uur: pauze
16.00 – 17.00 uur: “Clickertraining is meer dan een clicker in je hand” – Sam Turner

Locatie

Het 2e HIC wordt gegeven in het Schaffelaartheater Barneveld, Theaterplein 1/Churchillstraat 74 in Barneveld (van twee kanten te benaderen en te parkeren)

Je kunt er ook voor kiezen om online deel te nemen aan het HIC, dus vanaf je eigen bank of achter je eigen bureau.

Kosten

De kosten voor deelname aan het HIC in het Schaffelaar Theater zijn € 87,- exclusief btw (104,35 incl.btw). Naast de lezingen van vijf sprekers, krijg je voor deze investering een hand-out van alle lezingen, een certificaat van deelname, koffie, thee en een eenvoudige lunch. DEZE INSCHRIJVING IS NU GESLOTEN!

Als je online deelneemt aan het HIC, betaal je € 47,- exclusief btw (€ 56,87 incl.btw). Naast het digitaal bijwonen van de lezingen van vijf sprekers, krijg je voor deze investering een hand-out van alle lezingen en een certificaat van deelname.
DEZE INSCHRIJVING IS NU GESLOTEN!

Bijscholingspunten

Het CKI/Raad van Beheer heeft 30 punten cat.A toegekend
De SPPD heeft 5 punten toegekend.
De NVGH heeft 3 PE punten toegekend.

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen digitale deelname of ‘lijfelijk’ aanwezig zijn (CKI).

Lees voor aanmelding hier eerst de algemene voorwaarden.