Ben jij hondenschool-instructeur (in opleiding)?
En wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied als hondenprofessional?
Kom dan naar het 1e Hondenschool-Instructeurs Congres (afgekort HIC)!

Op zaterdag 24 augustus 2019 geven vijf sprekers je in korte lezingen tips, adviezen en informatie die je in je lessen kunt inzetten. Gestoeld op een solide theoretische basis, maar gericht op jouw dagelijkse praktijk waarin je eigenaren kennis en vaardigheden bijbrengt om hun hond goed te begeleiden.

Sprekers

Erica Bokelmann:
Leerprincipes voor elke hondenschool-instructeur
Leerprincipes zijn misschien niet het meest “sexy” onderwerp. Maar als hondenschool-instructeur kun je simpelweg niet zonder gedegen kennis hierover. Het staat aan de basis van alles wat je eigenaren wilt leren over hoe ze hun honden het beste kunnen begeleiden. In deze lezing ga ik dieper op de verschillende vormen van conditionering is. Een opfrisser óf… misschien zelfs nieuwe inzichten over toepassingen van de verschillende vormen van conditionering.

Foto: Ron Baltus

Judith Lissenberg:
De valkuilen van creatief lesgeven
‘Judith Lissenberg, die is altijd van de leuke dingen. Ze heeft ook dat spelletjesboek geschreven.’ Maar wat Judith heel graag kwijt wil, is dat creatief lesgeven meer dan alleen maar leuk is. En meer dan een spelletje! Tijdens haar interactieve lezing ‘De valkuilen van creatief lesgeven’ – die toch weer leuk wordt, natuurlijk – prikt Judith wat belangrijke onderwerpen aan en laat ze zien hoe je je lessen goed kunt aansnijden en oplepelen. Je gaat naar huis met het juiste bestek. Letterlijk!
Foto: Ron Baltus

Monique Bladder:
BAT voor puppies
BAT (Behaviour Adjustment Training) is een populaire techniek om honden die uitvallen te helpen. Maar wist je dat je een heleboel van de uitgangspunten van BAT al kunt inzetten om puppies succesvol te begeleiden naar volwassen honden met voldoende zelfvertrouwen? In deze lezing vertel ik je meer over welke eenvoudige principes je kunt toepassen in je lessen op de hondenschool, zodat eigenaren in het dagelijks leven meer handvatten krijgen om hun pup vol zelfvertrouwen de wereld te laten ontdekken.

Marleen van Baal:
In gesprek door Hersenwerk
Puzzels, spelletjes, de één nog mooier en ingewikkelder dan de ander; ze zijn razend populair. Hersenwerk voor honden valt voor velen ook in de categorie ‘spellen en puzzels’. Dat begrijp ik, maar in mijn lezing ga ik laten zien dat Hersenwerk ‘zoveel meer dan een spelletje’ is en een hele mooie ondersteuning biedt in de lessen op de hondenschool. Niet alleen om drukke honden tot rust te laten komen of om mensen te inspireren, maar omdat het elke hond en zijn mens iets bijzonders brengt. Iets waardoor zij hun band enorm kunnen versterken. En dat maakt dat hond en mens met nog meer plezier zullen samenwerken in opvoeding en training in jouw hondenschool!

Majori Meijer:
Hoog-Risico-honden op de hondenschool
De zogenoemde Hoog-Risico-honden zijn (nog steeds) onderwerp van discussie onder hondeneigenaren én -professionals. Vragen deze honden een specifieke benadering tijdens de lessen op de hondenschool? En zo ja, wat zijn dan de aspecten waar je aan moet denken, zodat je de “HR-hond” en de andere honden (en hun eigenaren ) in de groep zo goed mogelijk kunt begeleiden?

Programma

09.00 – 09.30 uur: Ontvangst
09.30 – 10.45 uur: Leerprincipes door Erica Bokelmann
10.45 – 11.00 uur: Pauze
11.00 – 12.15 uur: De Valkuilen van creatief lesgeven door Judith Lissenberg
12.15 – 13.00 uur: Lunch
13.00 – 14.15 uur: BAT voor puppies door Monique Bladder
14.15 – 15.30 uur: Hersenwerk op de hondenschool door Marleen van Baal
15.30 – 16.00 uur: pauze
16.00 – 17.15 uur: Hoog-Risico-honden op de hondenschool door Majori Meijer
17.15 – 17.30 uur: Afsluiting

Locatie en kosten

Het 1e HIC wordt gegeven in het Schaffelaartheater Barneveld, Theaterplein 1/Churchillstraat 74 in Barneveld (van twee kanten te benaderen en te parkeren)
(gewijzigde locatie ivm grote belangstelling!)

De kosten zijn € 80,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief koffie, thee, (digitale) handouts en een certificaat van deelname. Het is mogelijk om een eenvoudige lunch bij te boeken voor € 7,50 p.p.

Bijscholingspunten

Voor het 1e HIC zijn bijscholingspunten aangevraagd bij:
– Het CKI/Raad van Beheer: 30 punten Cat.A
– SPPD: 3 punten
– APDT BeNe: 20 punten

Aanmelden

Het HIC zit (opnieuw, na openstelling ivm grotere locatie) weer VOL!!!
Als je belangstelling hebt, kun je je op de wachtlijst laten zetten via onderstaande knop.

( Lees voordat je je aanmeldt, nog even de
Algemene Voorwaarden door!)

PS: check goed of je mailadres klopt en correct geschreven is! Anders kunnen we je niet bereiken met praktische informatie en bevestiging.